woensdag 19 september 2012

Dorpsklassen dag 2

Nu we de technologie helemaal onder de knie hebben, kan het verslagje vandaag wat vroeger. ;-)
Het was tot nu toe een zalige dag met af en toe wel wat licht gedruppel, maar dat laten we niet aan ons hart komen!
Vanmorgen waren de eerste kinderen wakker om 20 voor 7. Dit vonden wij voor een 1ste morgen heel aanvaardbaar! Na een muzikale ochtendgym en ontbijt splitsten we ons op. Het 3de heeft leren werken met het kompas en zich leren oriënteren, het 4de werkte aan een reuze dorpsklassenhoekenwerk.
Voor de middag hebben we brieven geschreven naar de mama's en papa's en we hopen dat die nog aankomen voor wij zelf terug komen...
's Middags was het een echt feestmaal : kip met kroketjes en appelmoes en/of perziken. Ik moet er geen tekening bij maken dat onze dorpsklassers gesmuld hebben!
Na de middag was het dan eindelijk zover : KAMPEN BOUWEN! Veel kinderen keken uit naar dit moment en hebben er tot nu toe al heel hard van genoten om dit te doen. Na het tussendoortje gaan we ze nog even laten verder spelen in hun kampen en vanavond staan er balletjes met kriekjes op het menu.
En dan volgt voor de leerkrachten de zwaarste avond... doucheavond! Terwijl de kinderen in groepjes bij ons passeren, is het voor de anderen gezelschapspelletjesavond en mogen ze oefenen voor de bonte avond. Na een verhaaltje kruipen ze dan fris gewassen in hun beddekes en hopelijk is de volgende nacht even goed als de vorige...

Hier zie je de foto's van vandaag.
https://plus.google.com/photos/103912184809403660382/albums/5789894170423132401?authkey=CMCb8KDoqNiEHQ

10 opmerkingen:

  1. Super leuk ! om jullie te kunnen volgen ,
    Knappe kampen , heerlijk eten en leuke vedetten !
    we zijn jaloers op jullie avonturen , maak er nog een dolle boel van !!!!!!!

    Groetjes , Ria ( mama Aaron ) en co

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wees nog maar jaloers... Wij komen nog niet direct terug en er staan nog veel leuke dingen op het programma! Tot vrijdag!

      Verwijderen
  2. Katleen (mama Merlijn)19 september 2012 om 19:39

    De sfeer straalt van de foto's af. Weer een dag (week) om nooit te vergeten ! En ja... het is fantastisch om af en toe te kunnen komen "mee-genieten" !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er is inderdaad veel sfeer! De kinderen zijn heel tof! Geniet gerust met volle teugen mee!

      Verwijderen
  3. Wendy mama Stef Teniers19 september 2012 om 22:16

    Het ziet er daar superleuk uit: kampen bouwen, leuke spelletjes, lekker eten, leuke animatie! Een echte "all in" veel plezier nog op den berg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook wij genoten van de vele mooie foto's!! Zo te zien is het er nog leuker dan we hadden gehoopt! Schitterend ... maar toch ook geruststellend!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat lijkt het fijn 8 of 9 te zijn :)

    Ilse (mama van Toon)

    BeantwoordenVerwijderen