zondag 29 mei 2016

Weekverslag

Wat hadden we maandag pech... Het stopte niet met regenen en bijna alle activiteiten van de sportdag waren buiten voorzien. Gelukkig zorgde het organiserende sportteam ervoor dat we toch een hele dag heel actief bezig waren. Zo goed als alle activiteiten gingen gewoon binnen door. Zo speelden we keeperstrefbal, deden we verspringen, speerwerpen en kogelstoten, kregen we initiatie in rugby of handbal, mochten we rolstoelbasket proberen en testten we de frisbees uit.
We waren heel blij dat de sportdag toch doorgegaan is!
Hier zie je (vooral bewegende) beelden van 4a. (Met mijn excuses voor de slechte kwaliteit. Ik dacht dat ik een goed knopje gevonden had om bewegende beelden te trekken... :-()

Voor beelden van de kinderen van 4b in actie, klik je hier!

Dinsdag en woensdag deden we interdiocesane proeven op de computer. Sommige kinderen vonden dit geweldig tof en hebben er zelfs van genoten!

Donderdagnamiddag stond er nog eens een knutselnamiddag op het programma. Er werden tientallen diertjes getekend, uitgeknipt, gevouwen, uit karton gemaakt, geverfd,... Het was een opdracht waar onze 35 vierdeklassers duidelijk veel plezier in hadden en van genoten. Vrijdagnamiddag mochten ze hier ook nog wat aan verder werken. Deze foto's zijn van het 'work in progress'. Volgende week krijgen jullie de foto's van de afgewerkte stukken te zien.

Wie het fijn vindt om een spelletje te combineren met de leerstof, kan het 'codespel van de provincies' spelen. Je vindt de link bij de anderen links van het thema 'België'. (in de kolom rechts) Het spel gaat je doen denken aan de beebots! Je moet ook de bommen proberen te vermijden! Veel plezier!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten