woensdag 16 september 2020

Dorpsklassen dag 2 (woensdag)

Vanmorgen was het stil op onze berg tot half 7. Toen werden de vroegste vogels wakker. 
Na wat ochtendgym, een kattenwasje en een smakelijk ontbijt kregen we hoog bezoek van onze burgemeester en onze schepen van onderwijs, Jelle en Nele. Ze vonden ons dorpsklassenlied geweldig en namen de uitdaging aan om te quizzen tegen onze dorpsklassers over wat wij allemaal ontdekt hebben. Onze kinderen wonnen nipt de "beat-de-burgemeester-quiz", maar kregen nog een mooi verhaal over de windheks en wij vertelden de burgemeester iets dat hij ook niet wist. Een echte win-win-situatie!! 

Na dit bezoek kregen we het bericht dat Rotselaar volledig van de kaart geveegd was en gingen onze kinderen in groepen aan het werk om Rotselaar weer op te bouwen. Er werd onderhandeld, gerekend, gegokt, geld verdiend en verloren en uiteindelijk stonden er veel gebouwen weer op de kaart. Oef!

Na de heerlijke spaghetti was het eindelijk het moment om kampen te bouwen. Het bos staat vol met nieuwe vakantieverblijfjes. Er werd heel wat techniek boven gehaald om alles te krijgen zoals de kids het in hun hoofd hadden.

Na het vieruurtje mochten de kinderen kiezen tussen : verder werken aan de kampen, een verstopspel of bos-stratego spelen. Daarna stonden er lekkere pannenkoeken op het menu. 
Woensdagavond is op de dorpsklassen onze uitgebreide douche-avond. Iedereen verscheen fris en gewassen terug op onze verzamelplaats om te smullen van een lekker ijsje dat we verdiend hadden door de quiz tegen de burgemeester te winnen. 

Na nog enkele kringspelletjes kruipen onze slimme speelvogels in hun bedjes om te dromen van een nieuwe, leuke dag!

Het weer is heerlijk, de kinderen eten goed, ze doen de activiteiten heel enthousiast mee en genieten!
Neem eventjes de tijd voor de tientallen foto's! (elke dag komen er foto's bij in hetzelfde 'dorpsklassen-album'.)

Hier is de link : fotoalbum dorpsklassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten