woensdag 14 september 2016

Dag 2 van dorpsklassen

Het was voor vele kinderen een deugddoende nacht! De ochtendgym zorgde ervoor dat ze onmiddellijk wakker waren.
In de voormiddag speelden we het grote heropbouwspel. We hadden vernomen dat vele plaatsen in Rotselaar verwoest waren door een aardbeving. Door allerlei opdrachten te doen en soms ook een beetje te gokken bij Rasta Pasta, probeerden we geld te verzamelen om zoveel mogelijk gebouwen te kopen en op te bouwen. De samenwerking binnen de groepen was mooi om zien!
We pauzeerden natuurlijk eventjes voor water, fruit en koek alvorens we 's middags wortelpuree met worst op ons bord kregen. De complimenten vliegen de mensen van de kookploeg om de oren. Ze vinden het zalig om voor zo'n dankbare kinderen te koken. Ook de lekkernijen die door de ouders meegebracht zijn, worden met smaak gegeten. Dikke merci allemaal!
Vandaag werden er brieven geschreven. Onze excuses aan de ouders die amper 1 zinnetje thuis gestuurd zullen krijgen. Er waren kinderen die echt veel liever wilden verder spelen... (goed teken, hè!? ;-))
Na de brieven en het middageten werd het bos omgebouwd tot een kampenterrein. Vooral hangmatten werden bij de vleet gesjord, maar er waren groepjes die alle voorzieningen 'in huis' hadden.
Ondertussen waren de kinderen niet gewoon vuil, maar zwart... Tijd voor een deugddoende douche! Je zal het vrijdag niet meer zien, maar vanavond waren ze allemaal eventjes helemaal proper en blonken niet alleen de oogjes maar ook de gezichten! ;-)

 De foto's van vandaag zie je hier.

Op de blog van het 3de kan je ook nog eens gaan kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten