dinsdag 11 september 2018

Dorpsklassen dag 1

Hallo allemaal,

Op dit moment hebben we eventjes tijd om onze blog aan te vullen, want het wordt stil op onze berg. Een hele dag gonsde het hier van de kinderstemmetjes. (en af en toe ook eentje van een meester of een juf... ;-))
Vanmorgen zijn we goed aangekomen. Verschillende kinderen fietsten zelfs helemaal tot boven. Onze tong hing wel tot op onze tenen, maar gelukkig werden we snel voorzien van fruitjes en water.
Nadat we het terrein verkend en afgebakend hebben, speelden we enkele kennismakingsspelletjes met de moni's. Zo leerden we ook iedereen van onze groep kennen.
Als middagmaal stond er wortelpuree met fishsticks op het menu. We hebben goede eters bij... alles was op!! Na het dessertenbuffet speelden we het 'boemannenspel'. De kinderen probeerden in groep zoveel mogelijk gebouwen van Rotselaar bij elkaar te puzzelen én de boemannen te ontwijken. Geen gemakkelijke opdracht, maar er was een ploeg die wel 8 gebouwen gepuzzeld had! (én de namen ervan kenden!)
Alweer knorden onze magen en hadden we ontzettend veel dorst. Na een deugddoend vieruurtje hadden de moni's een spel gemaakt. Wat een geluk dat we de code konden ontcijferen! :-)
Als avondeten aten we 'smoskes'. Voor sommigen werd het plots duidelijk waarom we dit broodje zo noemen...
's Avonds hadden we een heldere hemel! Gelukkig! De Grote Beer, Cassiopeia, de poolster, een passerend ruimtestation, de Draak,... we hebben ze allemaal gezien.
En toen riep ons bed. We hopen dat onze dorpsklassers van hun rust genieten!
Het geluid van de snurkende vierdeklassers hier in de buurt, doet ons ook naar ons bed verlangen... ;-)

Tot morgen!

PS. Omwille van het gewijzigde privacybeleid (met extra papier) mogen wij nu nog geen foto's op de blog zetten. Op het moment dat wij al jullie goedkeuringen binnen hebben, posten wij de links! (foto's zijn er genoeg... ;-))

1 opmerking: